V soboto, 19. 6. 2021 smo izvedli dve večji vaji, ter uradno predstavitev nove avto-lestve. Na vaji so sodelovala tudi prostovoljna gasilska društva.

Prva vaja je bila izvedena v bloku na Ulici Tuga Vidmarja, kjer je zagorelo v enem od stanovanj v višjem nadstropju. Prihod na kraj dogodka je onemogočala oseba, ki je parkirala osebno vozilo na intervencijsko pot. S tem smo želeli pokazati, da se z onemogočanjem dostopa do objekta izgublja dragocen čas. Večina stanovalcev se je evakuiralo že samih, dve osebi pa sta ostali ujeti v bloku. Naloga gasilcev je bila, da iz bloka rešijo pogrešane osebe in pogasijo požar. S pomočjo avto-lestve smo iz strehe bloka na varno spravili prebivalce, ki so evakuirali blok.

Na drugi vaji je bil scenarij, da je prišlo do požara v Prešernovem gledališču. Gasilci so iz objekta in s strehe rešili osebe, ki so ostale ujete. Z avto-lestvijo, ki sega do 42 metrov, je bilo prikazano reševanje osebe z zvonika cerkve v centru mesta.

Vajo so si ogledali tudi minister za obrambo, mag. Matej Tonin, podžupan MO Kranj, predstavniki občin, ki so sofinancirali avto-lestev in ostali, ki so aktivno sodelovali pri novi pridobitvi.

Varno delo in čim manj nesreč nam je z blagoslovom avto-lestve zaželel tudi kranjski župnik.

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim na vaji in predstavitvi.