Mednarodno srečanje partnerjev evropskega projekta ”Inclusive Emergency” v mestu Turku na Finskem.

  1. septembra in 1. oktobra smo se s partnerji projekta Inclusive Emergency udeležili srečanja v mestu Turku na Finskem.

Namen projekta je razviti prvo večjezično platformo za e-učenje gasilcev pri načrtovanju in posredovanju, ko so udeležene osebe z omejitvami. Platforma za e-učenje bo dostopna z računalnikov, tabličnih računalnikov in pametnih telefonov, vsebovala pa bo naslednje module:

  • Modul 1: Motnja avtističnega spektra
  • Modul 2: Motnja vida in sluha
  • Modul 3: Gibalna oviranost
  • Modul 4: Duševne motnje

Na srečanju so delegati iz osmih partnerskih organizacij ocenili povratne informacije gasilcev iz štirih držav, ki so v zadnjih mesecih preizkušali platformo za e-učenje. Na podlagi povratnih informacij so projektni partnerji definirali izboljšave, ki jih je potrebno izvesti na platformi pred njeno končno objavo maja 2022. Platforma bo na voljo v petih jezikih (angleščina, slovenščina, finščina, danščina in španščina).

Med srečanjem v mestu Turku so partnerji obiskali tudi najsodobnejše simulacijske prostore na tamkajšnji univerzi (Turku University of Applied Sciences) ter osrednjo gasilsko enoto in gasilski muzej.

Evropski projekt ”Inclusive Emergency” je pobuda gasilske in reševalne službe Frederiksborg (Danska) v sodelovanju z: Gasilsko reševalno službo Kranj, Gasilsko reševalno službo Alcala de Guadaira (Španija), Jugozahodno službo za nujne primere (Finska), Slovenskim združenjem za požarno varstvo, Fundacijo Marcelino Champagnat (Španija), Univerzo za uporabne znanosti Turku (Finska) in Organizacijo Avtizem Danska (Danska). Evropski projekt ”Inclusive Emergency” je sofinanciran iz strani Evropske unije iz programa Erasmus+.

Za dodatne informacije o projektu „Inclusive Emergency“ se obrnite na: info@inclusiveemergency.eu

Več na www.inclusiveemergency.eu

Ne pozabite nas spremljati tudi na družbenih omrežjih:

Twitter: @InclusEmergency

Facebook: @InclusiveEmergencyProject