Srečanje partnerjev projekta Inclusive Emergency / Reševanje funkcionalno oviranih oseb v Kranju

6. in 7. aprila 2022 smo se v Kranju srečali partnerji projekta Inclusive Emergency. Namen projekta je razviti prvo, vsem dostopno večjezično platformo za e-učenje gasilcev o načrtovanju intervencij, pri katerih so udeležene osebe z omejitvami. Platforma za e-učenje bo dostopna iz računalnikov, tablic in pametnih telefonov in bo vključevala naslednje module:
Modul 1: Motnja avtističnega spektra
Modul 2: Okvare vida in sluha
Modul 3: Gibalna oviranost
Modul 4: Intelektualna oviranost

Na srečanju v Kranju so predstavniki osmih partnerskih organizacij načrtovali še zadnje projektne aktivnosti pred uradnim zaključkom projekta konec maja 2022: objavo končne različice platforme za e-učenje v petih jezikih (angleščini, danščini, finščini, slovenščini in španščini), in obveščanje o dogodkih, na katerih bomo projektni partnerji predstavili platformo za e-učenje gasilcem po vsej EU.

V okviru srečanja smo obiskali Gasilsko reševalno službo Kranj in se seznanili z njihovim delovanjem.

Projekt Inclusive Emergency / Reševanje funkcionalno oviranih oseb je nastal na pobudo gasilske in reševalne službe Frederiksborg (Danska) v sodelovanju s partnerji: Southwest Emergency Services (Finska), Gasilsko reševalna služba Kranj (Slovenija), Gasilsko reševalna služba Alcala de Guadaira (Španija), Fundacija Marcelino Champagnat (Španija), Slovensko združenje za požarno varstvo (Slovenija), Univerza uporabnih znanosti Turku (Finska) in organizacija Autism Denmark (Danska).

OPOMBA
Za dodatne informacije o projektu ‘Inclusive Emergency’ se obrnite na: info@inclusiveemergency.eu.
Več o projektu najdete na www.inclusiveemergency.eu. Ne pozabite nas spremljati na socialnih omrežjih:
Twitter: @InclusEmergency
Facebook: @InclusiveEmergencyProject